torstai 16. helmikuuta 2012

Verkkoviestintä, sosiaalinen media...

16. tammikuuta 2012 pidettyjen verkkoviestintä tuntien päätehtävien sekä oppimispäiväkirjan kysymysten vastaukset.

Tehtävän 1. vastaus
Sosiaalinen media on tietotekniikkaa käyttävä viestinnän muoto jossa luodaan ja ylläpidetään ihmisten välisiä suhteita internetin välityksellä. Sosiaalinen media on yleistynyt huimasti viime vuosien aikana.
Verkkoviestintä on helppo ja tehokas tapa välittää tietoa ihmisten välillä. Tämän lisäksi verkkoviestintä lisää ihmisten vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksia. Verkkoviestinnän eri kanavia ovat mm. uutispalstat, verkkolehdet, syötteet jne. Yhteisöllistä verkkoviestintää taas on vuorovaikutteiset sivustot ja kanavat kuten facebook, twitter ja blogit.

Tehtävän 2. vastaus
Tätä tehtävää varten valitsin ammattialaksi myyntiedustajan. He ovat ihmisiä jotka käy paljon kokouksissa ja tekevät paljon töitä tietokoneella, hyödyntäen sosiaalista mediaa. Myyntiedustajien työhön kuuluu, kuten sanottua, kokouksissa käyminen ja se varmasti on puuduttavaa lähteä tunnin kokouksen vuoksi toiselle puolen Suomea. Nykyisin kuitenkin kokouksetkin on mahdollista pitää sosiaalisen median ja verkkoviestinnän välityksellä kun kamera- ja puheyhteyden saa vaivattomasti tietokoneesta toiseen.

Oppimispäiväkirja
1. Itse käytän Internetiä selatessani vaihtelevasti erilaisia hakupalveluita. Tutuin ja useimmin käytety on kuitenkin Google, joka tarjoaa nopeasti eri sivuja haluamastani aiheesta. Hieman harvemmin käytetty hakupalvelu on Bing, joka ei omasta mielestäni ole aivan yhtä selkeä ja helppokäyttöinen kuin esimerkiksi Google.

2. Ennen tätä kurssia tai tehtävää, en ollut tullut ajatelleeksi sen tarkemmin, että mitä tarkoittaa sosiaalinen media tai verkkoviestintä. Nyt sain kuitenkin vastaukset näihinkin kysymyksiin helposti ja nopeasti.

3. Tehtävää tehdessä hankalinta oli varmastikin kirjoittaa se omin sanoin. Itselleni on nimittäin aina ollut haastavaa kirjoittaa tekstejä omin sanoin mikäli käytettävissä kuitenkin olisi muitakin lähteitä joista teksin kopioiminen on helppoa.

4. Oikeastaan tunnilla melkein kaikki asiat olivat helppoja, ennestään tuttuja oli jokainen. Helpointa oli kirjoittaa vastaukset tänne blogiin ja tehdä nämä oppimispäiväkirjan kysymykset. Verkkoviestinnän ja sosiaalisen median kysymyksissä joutui kuitenkin hieman enemmän miettimään mitä vastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti